TWINGO Z.E.: bolj kot kdajkoli je TWINGO kralj mesta

Twingo Z.E. je nova, povsem električno gnana različica Renaultovega ikoničnega malega mestnega avtomobila. Zahvaljujoč takšnemu pogonu Twingo ponuja še več užitka za volanom in udobnosti na vsakdanjih vožnjah. Iskriv značaj tega zabavnega in enostavno uporabnega avta posebno zasije na njegovem najljubšem igrišču … Twingo z električnim pogonom je bolj kot kdajkoli kralj mesta!

Renault_TWINGO_ZE

Od prve pojavitve leta 1992 se je Twingo vedno znova preobrazil v skladu z razvojem njegove uporabe in potreb kupcev. Po treh generacijah in skoraj štirih milijonih izdelanih primerkov, prodanih v 25 državah, je Twingo naredil odprl novo poglavje svoje sage; predstavljen je Twingo Z.E., različica s povsem električnim pogonom.

Renault je vložil svoje temeljito poznavanje segmenta malih mestnih avtomobilov in razvil električni avto, čigar vozne lastnosti, doseg in funkcionalnost so popolnoma prilagojene potrebam voznikov in voznic v mestih. Twingo Z.E. je zasnovan na konstrukcijski osnovi, ki je bila že od začetka pripravljena tudi za električni pogon, zato ponuja zmogljivosti in prijetnost vožnje, ki poudarjajo vse odlike, zaradi katerih je Twingo tako uspešen.

Twingo Z.E. si je nadel igrivo obliko, prevzel privlačen značaj in ekskluzivne možnosti osebnih prilagoditev Twinga, to pa obogatil z nekaj detajli, s katerimi potrjuje svojo električno istovetnost.

Kar zadeva uživanje in lahkotnost vožnje, se Twingo Z.E. ponaša z enakim – najmanjšim v razredu – obračalnim krogom kot njegov dvojnik z motorjem z notranjim zgorevanjem. Električen pogon na zadnji kolesi in različni načini vožnje ga naredijo še bolj zabavnega in prijetnega za vožnjo. Zahvaljujoč akumulatorju s kapaciteto 22 kWh se lahko Twingo Z.E. po mestu smuka ves teden z enim samim polnjenjem. Vsestranski sistem polnjenja mu omogoča, da se na najpogostejših javnih polnilnih mestih napolni do štirikrat hitreje od tekmecev.

Nenazadnje je s svojimi kompaktnimi zunanjimi merami, zelo prostorno in prilagodljivo notranjostjo, bolj kot kdajkoli izvrsten družabnik na vsakdanjih poteh. Nove povezljive storitve olajšujejo življenje voznikov vseh različic Twinga, električni Twingo Z.E. pa ima dodane posebne funkcije za električna vozila znamke Renault.

“Twingo Z.E. ni zamišljen le za vsakdanjo rabo, ampak tudi kot soudeleženec v preobrazbi naših mest. Je najbolj twingovski od vseh Twingov!”

Stéphane Wiscart, namestnik direktorja programa Twingo