Renault razkriva prenovljeni MEGANE in MEGANE E-TECH priključni hibrid: še več tehnologije za večje užitke v vožnji

Prenovljeni MEGANE je prenovljena emblematična družina modelov, ki so jih od leta 1995 v štirih generacijah skupaj prodali že sedem milijonov.

  • Renault posodablja celotno paleto modelov MEGANE – Berline, Grandtour, R.S. Line, R.S. in R.S. TROPHY s še več tehnologijami za povečan užitek v vožnji.
  • Renault, pionir in strokovnjak za električna vozila z 10-letnimi izkušnjami, uvaja nov priključen hibriden pogonski sklop za prenovljeni MEGANE E-TECH priključni hibrid, ki ponuja edinstveno uživanje v vožnji.
  • Prenovljeni MEGANE bo naprodaj od poletja 2020.

Prenovljeni MEGANE: še več tehnologije

Prenovljeni MEGANE ponuja posodobljen voznikov prostor z novim 23,6 cm (9,3”) zaslonom multimedijske naprave in 25,9 cm (10,2”) zaslonom instrumentne plošče ter z vsemi funkcijami multimedijske naprave Renault EASY LINK. Ta naprava, katere delovanje se zgleduje po zasnovi in uporabi pametnih telefonov, je ergonomična in bolj enostavna za vsakdanjo rabo.

Za večjo varnost in udobje vseh so na voljo nova pomagala za vožnjo. Med njimi je pomočnik za avtocesto in promet, sistem druge ravni avtonomne vožnje, ki vozniku zagotavlja udobno in sproščeno vožnjo.

Prenovljeni MEGANE je še bolj eleganten in prefinjen, še posebno zaradi uvedbe novih žarometov s svetilnimi diodami Pure Vision, ki izboljšujejo vidljivost in udobnost potovanj. Prenovljeni MEGANE tako okrepi svoj videz in dinamične poteze, zaradi katerih je dosegel takšen tako uspeh.

Novi MEGANE E-TECH priključni hibrid: hibridni pogonski sklop z zunanjim polnjenjem akumulatorja za edinstveno doživljanje vožnje

Renault je pionir in strokovnjak za električno mobilnost in je zdaj prenovljeni MEGANE opremil tudi s hibridnim pogonskim sklopom E-TECH priključni hibrid z močjo 119 kW (160 KM) in možnostjo zunanjega polnjenja akumulatorja. S tem je prenovljeni MEGANE deležen tehnologije, ki je osredotočena na zajem in shranjevanje energije ter povzeta neposredno od hišnih strokovnjakov za formulo 1.

Tehnologijo E-TECH priključni hibrid so razvili v Renaultovem inženiringu in je predmet več kot 150 patentov. Uporablja sklope, ki so bili zasnovani v okviru Zveze, kot je nova generacija 1,6-litrskega štirivaljnega bencinskega motorja z dvema elektromotorjema in inovativnim menjalnikom z več načini delovanja. Ta sekvenčni menjalnik brez sklopke je izjemno učinkovit, prestavljanje pa je komaj občutno.

Z akumulatorjem z zmogljivostjo 9,8 kWh (400V) novi MEGANE E-TECH priključni hibrid lahko gnan samo električno doseže hitrost do 135 km/h. Učinkovitost njegovega sistema za upravljanje z energijo mu omogoča doseg 50 kilometrov v mešanem ciklu (WLTP*) in do 65 kilometrov v mestnem ciklu (WLTP* City) brez uporabe termičnega motorja.

Novi MEGANE E-TECH priključni hibrid tako dokazuje svojo vsestranskost. Na vsakdanjih vožnjah lahko deluje brez porabe goriva, brezhibno pa se izkaže tudi na daljših vožnjah za konec tedna ali med počitnicami. Ne glede na raven napolnjenosti akumulatorja je novi MEGANE E-TECH priključni hibrid deležen prednosti hibridnega pogonskega sklopa E-TECH: sistematični rabi elektromotorja ob speljevanju za boljšo odzivnost in manjšo porabo goriva.

Ob začetku prodaje bo hibridni pogonski sklop E-TECH priključni hibrid na voljo v modelu MEGANE Grandtour, kasneje pa bo tudi v petvratni limuzini Berline.

Novi MEGANE R.S. Line: nova oznaka za poseben videz

Oznaka R.S. Line pomeni posebno dovršen videz in je uvedena v družino modelov MEGANE namesto nekdanje oznake GT Line. S še naprednejšo in bogatejšo vsebino oznaka R.S. Line predstavlja več kot le zamenjavo imena. Zunanji videz in notranjost avtomobila imata bolj športno podobo, ki bo zadovoljila naraščajoče število kupcev z željo po izrazitem razlikovanju z dinamičnim videzom.

Novi MEGANE R.S.: referenca za športnost

Športne različice modela MEGANE z znakom R.S. so se uveljavile kot referenca med športnimi limuzinami, še zlasti R.S. TROPHY-R, ki je leta 2019 dosegla nov rekord slovite steze Nürburgring Nordschleife.

Ob svoji prenovi novi MEGANE R.S. ponudbo osredotoča okrog edinega 1,8-litrskega motorja s turbo polnilnikom, neposrednim vbrizgavanjem goriva in močjo 220 kW (300 KM), kakršen je v različici TROPHY. Ta motor je plod sinergij v okviru Zveze in ga vgrajujejo tudi v Alpine A110. Njegov navor je povečan na 420 Nm (+30 Nm) v kombinaciji s samodejnim menjalnikom EDC oziroma na 400 Nm z ročnim menjalnikom. Ta pridobitev dodatne moči se pozna v boljših pospeških tudi pri visokih vrtljajih, navor – eden najbolj izdatnih v tem razredu – pa prinaša osveženo uživanje v vožnji in njeno prijetnost.

Podvozje Sport 4CONTROL zagotavlja največjo možno okretnost v ostrih ovinkih in stabilnost v hitrih zavojih. Nov sistem R.S. Monitor sproti prikazuje množico parametrov avtomobila.

Novi MEGANE R.S. TROPHY: še bolj poudarjena in odločna športnost

Kot referenčni avtomobil za zelo velike športne zmogljivosti je novi MEGANE R.S. TROPHY zasnovan za dirkališče. Še posebno izstopa zaradi ekskluzivnega podvozja Cup, ki dopolnjuje 1,8-litrski turbo motor z močjo 220 kW (300 KM),. Podvozje Cup ima mehanski diferencial Torsen® z delno zaporo, ki avtomobilu zagotavlja boljše vodenje skozi ovinek in oprijem med pospeševanjem iz njega. To podvozje ima za 25 oziroma 30 odstotkov trše blažilnike in vzmeti, ter za 10 odstotkov bolj tog stabilizator kot MEGANE R.S.

Novi MEGANE pomeni še več tehnologije za še večje užitke.

“Novi MEGANE E-TECH priključni hibrid ima priključni hibridni pogonski sklop, ki vsebuje ves naš tehnološki napredek, in ponuja  pristno izkušnjo električnega pogona skupaj s povsem brezskrbno vožnjo,” je dejala Marion Humeau, Renaultova direktorica za trženje avtomobilov srednjega segmenta.