Skupina Renault in BP poglabljata svoje strateško partnerstvo

Skupina Renault in BP s svojo globalno znamko maziv Castrol sta se odločila za razširitev njunega strateškega partnerstva s 1. januarjem 2020 in tako nadgraditi uspešno sodelovanje, ki sta ga začela leta 2017 s partnerstvom v formuli 1.

Castrol_and_Renault_range

  • BP, Castrol in Renault F1 Team sta svoje sodelovanje v formuli 1 podaljšala za še dve leti do konca leta 2024.
  • Skupina Renault je Castrol določila za partnerja globalne poprodaje za dobavo motornega olja. Tako bo tudi v Sloveniji pooblaščena servisna mreža pri svojem delu uporabljala motorna olja Castrol.

BP in Castrol širita partnerstvo z Renault F1 Team do leta 2024, v okviru katerega moštvo oskrbujeta z naprednimi gorivi, motornim oljem, oljem za menjalnik in hidravliko, raznimi mazivi ter zavorno tekočino, poleg tega pa s nizom visoko zmogljivih industrijskih maziv oskrbujeta tehnična centra moštva Renault: v Enstonu (Velika Britanija) za razvoj in pripravo dirkalnikov ter v Viry-Châtillonu (Francija) za razvoj motorjev. BP in Castrol sta ključna pri tehnični podpori moštva Renault F1 v pripravah na uveljavitev novih tehničnih pravil za formulo 1 leta 2021.

Skupina Renault je Castrol izbrala tudi za partnerskega dobavitelja motornega olja njeni globalni poprodajni mreži od 1. januarja 2020. Nova paleta izdelkov skupne blagovne znamke Renault Castrol bo na voljo pri pooblaščenih prodajalcih in serviserjih Renault, s tem uspešnim sodelovanjem, ki se je začelo s partnerstvom v formuli 1, pa bodo pridobili tudi kupci. Skupina Renault in Castrol, vodilni znamki za naprednimi tehnologijami, bosta združili svoje strokovno znanje s ciljem kupcem Renaulta še naprej ponujati izboljšane storitve.

Močno tehnično partnerstvo pri poprodajnih storitvah in v formuli 1 bo obema partnerjema omogočilo premikanje tehničnih meja tako na dirkališčih kot tudi na običajnih cestah. Z znamko Castrol, eno vodilnih svetovnih znamk maziv, bo Skupina Renault zgradila močno partnerstvo, ki bo Renaultovim kupcem ter prodajalcev in serviserjem omogočalo ponudbo najboljših možnih storitev in izdelkov, obenem pa bistveno prispevalo k uresničitvi naših ambicij v formuli 1.

BP in Castrol dobavljata napredna maziva, ki lahko zmanjšajo izpuste že danes, poleg tega pa imata tehnologijo za razvoj prebojnih rešitev za transport prihodnosti. Čvrsto in rastoče partnerstvo Skupine Renault in BP bo obema podjetjema omogočilo, da izvrstne strokovne veščine in znanja združita in s tem iščeta nove priložnosti na naglo razvijajočem se trgu.