Sporočilo upravnega odbora Renault

Ob zaključku izbirnega postopka, ki ga je vodil odbor za vodenje in nagrajevanje, se je upravni odbor pod vodstvom Jean-Dominiqua Senarda odločil, da imenuje Luco de Mea za generalnega direktorja Renaulta s.a.s. Imenovanje začne veljati 1. julija 2020.

Luca De Meo Luca De Meo

  • Luca de Meo imenovan za generalnega direktorja Renaulta
  • Clotilde Delbos imenovana za pomočnico generalnega direktorja Renaulta

Upravni odbor je ocenil, da Luca de Meo s svojo poklicno potjo, s svojimi izkušnjami in uspešnim opravljanjem predhodnih funkcij združuje vse lastnosti, ki bodo prispevale k razvoju in preobrazbi Skupine Renault na vseh ravneh.

Clotilde Delbos, začasna  generalna direktorica Renault S.A., bo nadaljevala z opravljanjem te funkcije do prihoda Luce de Mea. Upravni odbor je istočasno dal zeleno luč za njeno imenovanje na funkcijo pomočnice generalnega direktorja Renault S.A. od 1. julija 2020 dalje.

Odbor izraža svoje veliko zadovoljstvo z novim vodstvom Skupine in želi novim vodilnim kadrom veliko uspeha pri opravljanju njihovih nalog in zadolžitev.

Jean-Dominique Senard, predsednik upravnega odbora, je v zvezi s tem povedal:  »Veselim se novega vodstva, ki predstavlja odločilen korak za Skupino Renault in Zvezo. Luca de Meo je velik strateg in vizionar v avtomobilskem svetu, kjer trenutno potekajo korenite spremembe. S svojimi strokovnimi izkušnjami in strastjo do avtomobilizma predstavlja resnično velik adut za Skupino. Zahvaljujem pa se tudi Clotildi Delbos, ki začasno izjemno vodi Skupino. Vsak dan posebej kaže svojo zavzetost in odločnost za uspeh Renaulta. Ob podpori prenovljenega in okrepljenega izvršnega odbora bosta oblikovala odlično ekipo izjemnih talentov, ki bo lahko uresničevala velike Renaultove ambicije.«  

Življenjepis

Luca de Meo je rojen leta 1967 v Milanu v Italiji. Diplomiral je iz vodenja poslov na Fakulteti za ekonomske vede Luigi Bocconi v Milanu (Université Commerciale).

Svojo poklicno pot je začel v Renaultu, nato se je pridružil Toyoti Evropa, Skupini Fiat, kjer je vodil znamke Lancia, Fiat in Alfa Romeo. Ima več kot 20-letne izkušnje v avtomobilskem sektorju.

Leta 2009 se je zaposlil v Skupini Volkswagen kot direktor marketinga tako za osebna vozila znamke Volkswagen kot za Skupino Volkswagen.

Leta 2012 je postal član upravnega odbora, ki je bil zadolžen za prodajo in marketing pri podjetju Audi AG. Od 1. novembra 2015 do januarja 2020 je opravljal funkcije predsednika izvršnega odbora Seata, člana nadzornih svetov Ducatija in Lamborghinija ter predsednika upravnega odbora Skupine Volkswagen v Italiji.

Clotilde Delbos

Clotilde Delbos

Clotilde Delbos je rojena leta 1967,  diplomirala je na Fakulteti za management v Lyonu (EM). Svojo poklicno pot je začela v Kaliforniji, nadaljevala v Parizu, pri Price Waterhouse, nato se je leta 1992 pridružila Skupini Pechiney. Pred prevzemom funkcije finančne direktorice je delala na različnih delovnih mestih. Potem ko je leta 2005 Skupina Alcan iz Quebeca prevzela Skupino Pechiney, je Clotilde Delbos zasedla funkcijo finančne direktorice divizije Engineered Products do leta 2011.

Clotilde Delbos se je pridružila Skupini Renault leta 2012 kot direktorica za učinkovitost in kontrolo Skupine, nato pa je bila maja 2014 imenovana za direktorico učinkovitosti in kontrole v  Zvezi. Aprila 2016 je postala finančna direktorica Skupine Renault in predsednica upravnega odbora RCI Banque ter članica izvršnega odbora Skupine Renault.

1. aprila 2019 je prevzela še vodenje direkcije za notranjo kontrolo. 11. oktobra 2019 je bila imenovana za začasno generalno direktorico Renaulta, ohranila pa je tudi funkciji finančne direktorice Skupine Renault ter predsednice upravnega odbora RCI Banque.

O Skupini Renault

Skupina Renault je avtomobilski proizvajalec od leta 1898 in je prisotna v 134 državah sveta, leta 2018 je prodala približno 3,9 milijona vozil. Zaposluje več kot 180.000 sodelavcev, ima 36 tovarniških kompleksov in 12.700 prodajnih enot po celem svetu. Skupina se bo lahko samo s svojim mednarodnim razvojem uspešno soočila in premagala prihodnje tehnološke izzive ter nadaljevala strategijo za dobičkonosno rast. Cilja na medsebojno dopolnjevanje vseh petih znamk (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine in LADA), električno vozilo in svojo enkratno povezavo z Nissanom in Mitsubishijem. Renault s svojim moštvom v Formuli 1 predstavlja tudi v športnem avtomobilizmu velikega igralca na področju inovacij in prepoznavnosti znamke.