Renault MORPHOZ

Pristopite in avtomobil se vam bo odzval. Prepozna vas, pozdravi vas. Vstopite in bodite pripravljeni na povsem novo izkušnjo: sedite v pametnem in prilagodljivem avtomobilu, ki premika vse meje. Avtomobil po meri, ki se prilagaja vsem vrstam rabe, tako tistim vsakdanjim kratkim vožnjam kot tudi daljšim potem, ki terjajo večji doseg. Osebni avtomobil, ki je v deljeni rabi, kadar ga ne potrebujete. Avtomobil, ki je zamišljen kot sestavni del raznolikih ekosistemov, in spodbuja sodelovanje. Avtonomen avtomobil, ki ga lahko vozite ali pa se pustite voziti.

Ta futuristični avtomobil predstavlja Renaultovo videnje električne osebne mobilnosti z deljeno rabo v obdobju po letu 2025. Imenuje se MORPHOZ. Izhaja iz prihodnje modularne konstrukcijske osnove Zveze namenjene električnim vozilom CMF-EV, kar mu omogoča ponudbo več konfiguracij moči, zmogljivosti in dosega, a tudi prostora za potnike in velikosti prtljažnika.

Oblikovna študija MORPHOZ, sledeč genski zasnovi znamke Renault in njeni oblikovni strategiji, v cvetu marjetice kot simbolnem prikazu življenjskega kroga uteleša njen cvetni list »Družina«. Vendar ne pomeni le raziskujočega videnja mobilnosti. S svojo obliko, podrobnostmi, ureditvijo notranjščine je tudi glasnik nove družine električnih modelov znamke Renault, ki bodo uvedeni v prihodnjih letih.

Glavni zadržek za nakup električnega avtomobila ostaja njegov doseg, resničen ali predviden. Vendar bo ta miselna omejitev električne mobilnosti kmalu izginila. Oblikovna študija Renault MORPHOZ je najbolj nazoren dokaz tega.

Drzen s svojo prilagodljivostjo, inovativen s svojo obliko, osredotočen na človeka s svojo zmožnostjo, da olajšuje deljeno uporabo in sodelovanje; študijski prototip MORPHOZ v popolnosti uteleša novo filozofijo LIVINGTECHTM Renaultovega oblikovanja. Tehnologija v vseh svojih oblikah – od oblikovanja, vgrajene inteligence, povezljivosti, do notranje ureditve in opreme – služi novemu doživljanju vožnje za vse uporabnike avtomobila. Tako vsakodnevnih kot tistih za konec tedna in za počitnice. Študija MORPHOZ je pristna živa izkušnja.

Laurens van den Acker, direktor za oblikovanje Skupine Renault

MORPHOZ nakazuje naše prihodnje električne modele velikih zmogljivosti. Njegova namenska modularna konstrukcijska osnova CMF-EV optimizira energijsko učinkovitost avtomobila, velika medosna razdalja, raven pod in v skrajne vogale postavljena kolesa pa ponujajo nove možnosti za presenetljivo obliko in rekordno notranjo prostornost.

Gilles Normand, direktor za električna vozila in storitve mobilnosti Skupine Renault