Pleško cars priporoča čiščenje sistema prezračevanja z ozonom

Bližamo se toplejšim dnem in s tem pri veliki večini voznikov k ponovni uporabi klimatske naprave v vozilu po daljšem obdobju. Redno vzdrževanje klimatske naprave prispeva k večjemu udobju med vožnjo in tudi podaljšuje življenjsko dobo sistema klimatske naprave. Da bi preprečili neprijetne vonjave in alergijske reakcije pa smo za vas pripravili posebno ponudbo čiščenje vozila z ozonom.

POSTOPEK IZVAJANJA

Poseg izvajamo vzajemno z zamenjavo kabinskega filtra, saj lahko le tako dosežemo maksimalen učinek. Kabinski filter prečiščuje zrak, ki vstopi v vozilo skozi prezračevalne kanale, zato se vanj ujame različna umazanija, vse od prahu, trdnih delcev do najmanjših bakterij in mikroorganizmov. Z novim kabinskim filtrom odstranimo večji del nečistoč, ozon pa nam pomaga uničiti vse ostale mikroorganizme, ki jih filter ni mogel zadržati in vozilu povrne prijeten vonj. Postopek čiščenja traja približno 45 minut, za vse dodatne informacije pa smo vam z veseljem na voljo na socialnih omrežjih in preko elektronske pošte na: info@plesko-cars.si.

KAJ POMENI ČIŠČENJE VOZILA Z OZONOM

Bakterije, glivice in ostali mikroorganizmi, ki lahko poleg neprijetnega vonja v notranjosti vozila pri marsikaterem človeku sprožijo neprijetne alergične reakcije kot je kihanje, kašljanje in solzenje. Večina teh mikroorganizmov v notranjost vozila prodre skozi klimatsko napravo. Mikroorganizmi se najraje udomačijo v notranji filter, ki prečiščuje umazanijo in prah. Idealno okolje za razvoj mikroorganizmov so seveda nam najtežje dostopni deli vozila, kot je recimo uparjalnik. Ker je ozon plin, doseže tudi notranjost teh težko dostopnih predelov in jih dezinficira.

S čiščenjem z ozonom se lahko znebite tudi neprijetnih vonjav, kot je je vonj po cigaretnem dimu ali neprijeten vonj razlite tekočine. Lahko pa z ozonom svoje vozilo samo osvežite in pridobite nazaj vonj novega vozila (tekstil/usnje). Čiščenje z ozonom izvajamo skupaj z globinskim čiščenjem in lahko se pohvalimo, da je zaenkrat tovrstno čiščenje posebnost v Sloveniji.