Pet zvezdic Euro NCAP za Renault Megane Conquest

Novi Renault Megane Conquest z edinstveno zasnovo pomeni prelom s tradicionalnimi normami, a pri varnosti ne sklepa kompromisov: od neodvisne ustanove za preverjanje varnosti Euro NCAP je prejel najvišjo oceno pet zvezdic. Ta športni, hibridni in prostorni športni SUV svojim potnikom in drugim udeležencem v prometu zagotavlja najvišjo raven zaščite, je torej eden najvarnejših avtomobilov na trgu, ki odraža Renault zavezanost avtomobilski varnosti in njegovo obilno strokovno znanje na tem področju. Pri Pleško Cars smo navdušeni nad njim!

Novi Renault Megane Conquest je uvrščen med najvarnejše avtomobile, ki so dosegli najvišjo oceno varnosti – pet zvezdic Euro NCAP.

Na modularni konstrukcijski osnovi CMF-B zasnovani novi Renault Megane Conquest ima optimizirano karoserijsko zgradbo, v prid optimalnega varovanja vseh potnikov pa tudi prenovljena ogrodja sedežev in pritrdilnih mest varnostnih pasov s pirotehničnimi zategovalniki in omejevalniki zatezne sile. Naj spomnimo, da je Renault tudi ambasador tehnologije Fix4sure za odličnost v zadrževanju potnikov in preprečevanju zdrsa telesa pod varnostnim pasom.

Novi Renault Megane Conquest je z elegantnimi potezami in edinstvenim, jasno izrisanim slogom tudi pristen družinski športni SUV, zelo prostoren in udoben, čigar prijaznost do potnikov omogoča tudi enostavno namestitev varnostnih otroških sedežev na stranskih sedežih zadaj.

Novi Renault Megane Conquest je opremljen z najnovejšo generacijo pomagal za vožnjo. Med temi naprednimi sistemi za pomoč pri vožnji ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) so pomočnik za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje, prepoznava prometnih znakov, opozorilnik za mrtvi kot, opozorilnik na prehajanje oznak voznega pasu in sistem pomoči za ohranjanje voznega pasu, ki zagotavljajo varnejšo in bolj mirno vožnjo. Sistem aktivne pomoči pri zaviranju v sili v primeru zaznave kolesarja ali pešca voznika opozori na nevaren položaj in lahko, če se voznik ne odzove, sam sproži zaviranje. Še en dejavnik varnosti sta izboljšana preglednost in vidljivost, k čemur pripomorejo predvsem 360-stopinjska kamera, serijska žarometa z izključno svetilnimi diodami, samodejni vklop žarometov in elektrokromatsko samodejno zatemnilno notranje vzvratno ogledalo.

Ne glede na vremenske razmere, podnevi ali ponoči, med prehitevanjem ali zamenjavo voznih pasov, v mestu ali med parkiranjem, vse te tehnologije za pomoč pri vožnji delujejo v prid večji varnosti vseh ter skrbijo za več umirjenosti in manj nevarnosti, najsi gre za voznika in potnike ali druge ranljive udeležence v prometu.

Tako torej novi Megane Conquest zagotavlja aktivno in pasivno varnost najvišje ravni po merilih Euro NCAP. Ta ocena petih zvezdic odraža strokovno znanje in izkušnje Renaulta na tem področju ter njegovo zavezo, da ponuja bolj inovativna, zanesljiva in varna vozila kar najširšemu krogu ljudi.

Zagotovite si svojega Renault Megana Conquest pri Pleško Group, Pleško Cars na Brezovici pri Ljubljani. Pleško Cars, pravi naslov za nakup vašega novega Renault vozila.