Novi Renault Kangoo Van je prejel priznanje “International Van of the Year 2022”

Med sejmom Solutrans v Lyonu je gospod Jarlath Sweeney, predsednik žirije za IVOTY, priznanje “International Van of the Year 2022” za Novi Kangoo Van predal Marku Sutcliffu, direktorju veje Skupine Renault za lahka gospodarska vozila. Evropska žirija, v kateri je 24 vodilnih novinarjev, specializiranih za gospodarska, industrijska in transportna vozila, je Renaultov najnovejši dostavnik uvrstila pred 14 drugih lahkih gospodarskih vozil 11 znamk, ki so bila na trg uvedena v minulih mesecih.

Žirija IVOTY ima kot poglavitno merilo za podeljevanje priznanja mednarodni dostavnik leta prispevek vozila k učinkovitosti, varnosti, trajnosti in okoljskim normam v sektorju lahkih gospodarskih vozil.

Renault je priznanje IVOTY prejel že četrtič, saj so bili pred tem nagrajeni že modeli Master (1998), Trafic (2002) in Kangoo Z.E. (2012).

Novi Kangoo Van, inovativen dostavnik

Novi Kangoo Van je namenjen predvsem kupcem z velikimi voznimi parki, obrtnikom in trgovcem z visokimi zahtevami, ki iščejo vozilo po svoji meri, z najnovejšimi tehnologijami in inovacijami v službi poklicnih uporabnikov. Dostavnik, mali furgon z atletsko postavo in dinamičnim videzom, ponuja veliko.

 

  • Nakladanje bistveno olajšuje “Renaultov Sezam, odpri se”, pomembna in edinstvena novost, ki zahvaljujoč odstranitvi srednjega stebrička na desni strani ponuja z 1,45 metra najširšo odprtino na trgu. Enako velja za zložljiv prtljažnik pod streho “Easy Inside Rack”, na katerega je možno varno naložiti dolge predmete in tako sprostiti ter bolje izkoristiti glavni del tovornega prostora.
  • Lastnosti na vrhu segmenta s tovornim prostorom velikosti do 3,9 m3 v standardni različici, nosilnostjo 600 kg, ki jo je možno povečati na 800 kg, in zmožnostjo vleke do 1.500 kg težke prikolice.
  • Moderna, prefinjena in ergonomična notranjščina z izboljšanima toplotnim in akustičnim udobjem, ponuja za 60 litrov odlagalnih mest in lahko za doplačilo spredaj sprejme do tri osebe. Taka postavitev pomeni, da je prostor s preklopom naslona srednjega sedeža možno pretvoriti v potujočo pisarno.
  • Povezljivost najnovejše generacije z novo multimedijsko napravo Renault EASY LINK z zaslonom diagonale 20,32 cm (8 palcev), pametnim ležiščem za pametni telefon, brezžično polnilnik z močjo 15 W za tak telefon, Renaultovo prostoročno kartico za enostaven in varen dostop in ne nazadnje po dve vtičnici USB in 12 V.
  • Dvanajst pomagal za vožnjo najnovejšega rodu (ADAS), med drugim sistem stalne pomoči za preglednost za vozilom, aktivno pomoč pri zaviranju v sili, nadzor nad nihanjem prikolice in pomočnika za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje, ki združuje funkcije prilagodljivega regulatorja hitrosti in opozorilnika za prehajanje oznak voznega pasu.
  • Paleto učinkovitih bencinskih motorjev 1,3 TCe in dizelskih 1,5 Blue dCi, ki so na voljo v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama EDC, Prav tako pa tudi dvema motorjema “Ecoleader” s porabo goriva omejeno na 4,8 l/100 km (dizelski) oziroma 6,1 l/100 km (bencinski).

Električna različica Novega Kangooja Vana bo v prvih državah na voljo spomladi 2022, s podaljšano karoserijo pa nekaj kasneje.

Renault Kangoo, pristna zgodba o uspehu

Od začetka prodaje leta 1997 je Renault po svetu izdelal 4,3 milijona osebnih in dostavnih različic treh rodov modela Kangoo. Poleg matične in glavne tovarne Maubeuge za Kangoo, so ta model izdelovali tudi v tovarni Santa Isabel v Córdobi v Argentini.