Skupina Renault prejela priznanje »Proizvajalec leta«

Skupina Renault je na slavnostni podelitvi letnih priznanj TopGear.com prejela priznanje »Proizvajalec leta« (Manufacturer of the year). Ta naziv nagrajuje dosežke znamk Renault, Dacia in Alpine v minulih 12 mesecih. Ob isti priložnosti je Mégane R.S. Trophy-R prejel priznanje »Performance Car of the Year« (športno nastrojeni avto leta), Novi ZOE pa »City Car of the Year« (mestni avto leta).

  • Skupina Renault je na podelitvi priznanj TopGear.com Awards prejela naziv »Proizvajalec leta«.
  • To priznanje je nagrada za dosežke znamk Renault, Dacia in Alpine v letu 2019.
  • Posebni omembi modelov Mégane R.S. Trophy-R in Novi ZOE, ki sta bila izbrana za »Performance Car« in »City Car« leta.

 

 

Pri TopGear.com so pojasnili razloge, zakaj je Skupina Renault letošnja zmagovalka:

“Raznolikost je bila ključna za vzpon Renaulta k odličnosti, ki jo nagrajujejo s priznanji Top Gear. Množični modeli Renaulta so odlični, a če zahtevate kaj več in podate zelo natančne parametre, ki jih je treba izpolniti, Skupina Renault stremi k popolnosti kot noben drug proizvajalec avtomobilov.”

Ob prejemu cenjenega priznanja je Vincent Tourette, generalni direktor Skupine Renault UK dejal:

“Zelo smo veseli tega priznanja TopGear.com. Leto 2019 je bilo za Skupino Renault fantastično, saj smo na trg uvedli novi Captur, novi ZOE in novi Clio, ki nadaljuje 30 let dolgo zgodbo o uspehu. Dacia nadaljuje z nizanjem uspehov in je bila ena redkih znamk, ki je letos dosegla rast števila prodanih vozil. Medtem je preporod znamke Alpine dobil nov pospešek z vznemirljivo uvedbo nove A110S. A ne bomo se ustavili pri tem – leto 2020 obeta, da bo še bolj vznemirljivo!”

Skupina Renault je v letu 2019 na evropski trg uvedla sedem novih modelov: novi Clio, novi Captur, novi ZOE in novi Koleos ter gospodarski vozili Novi Trafic in Novi Master, Alpine pa je svojo ponudbo razširila z A110S.