Renault slavi 60. obletnico avtomobilske ikone: 4L, pri nas ljudsko poimenovane “KATRCA”

Mitski avtomobil, ki so ga izdelali in prodali več kot 8 milijonov primerkov! Pristna pop kulturna francoska ikona in “prvi slovenski avtomobil”. Leto 2021 bo v znamenju proslavljanja.

Leto 2021 zaznamuje 60. obletnico modela Renault 4L, priljubljene Katrce, ki je bila pristna prodajna uspešnica, saj so v več kot 30 letih izdelali več kot 8 milijonov primerkov in jih prodali v več kot 100 državah sveta. Bila je veliko več kot zgolj avtomobil, 4L je prava ikona. Negotovim zdravstvenim razmeram navkljub bo proslavljanje obletnice potekalo vse leto in v veliki meri slonelo na družbenih omrežjih.

Uradni program proslavljanja te 60-letnice sestavlja množica srečanj na družbenih omrežjih, ki bodo vsakega 4. in 14. v mesecu postregla z ekskluzivnimi vsebinami. Pripravljali jih bodo ljubitelji za ljubitelje, med njimi pa bodo tudi pripovedi zbirateljev in znanih osebnosti. Vse to z namenom kar se da poglobljeno prikazati zgodovino avtomobila, ki je bil veliko več kot le znamenje svoje dobe.

V vlogi simbola pop kulture je ta včerajšnji avtomobil lahko tudi avtomobil današnjega dne in zakaj ne celo jutrišnjega? Uradni program se bo prilagajal aktualnim dogodkom in razmeram, dopolnile pa ga bodo lokalne prireditve in pričevanja na pobude ljubiteljev, kot nekakšen decentraliziran festival.

S klikom na “preberite več” si preberite, ko bo leto 2021 v znamenju proslavljanja potekalo.