Renault novi val “NOUVELLE VAGUE”

 

Znamka Renault vstopa v novo obdobje in uvaja svoj lasten novi val, “Nouvelle Vague”. Prinaša piš modernosti med evropske avtomobile in postaja znamka tehnologij, storitev in čiste energije. Do leta 2025 bo Renault predstavil 14 novih modelov. Sedem jih bo povsem električno gnanih, sedem jih bo spadalo v segmenta C in D. Vsi novi modeli znamke bodo na voljo s hibridnim ali električnim pogonom. Renault razkriva konceptno vozilo Renault 5 Prototype, ki ponazarja, kaj Renaulution pomeni na področju izdelkov.

Med predstavitvijo strateškega načrta “Renaulution” Skupine Renault je Renault razkril svojo strategijo za naslednjih pet let in tudi naprej. Z načrtom Renaulution in svojim novim valom, “Nouvelle Vague”, znamka Renault jadra na spremembah avtomobilskega trga in v avtomobilsko panogo prinaša modernost s tem, da postaja znamka tehnologij, storitev in čiste energije. Renault bo ohranil vodilni položaj v energijskem prehodu zahvaljujoč svojim rešitvam pogona na elektriko in vodik, do leta 2025 pa bo ponujal paleto najbolj “zelenih” izdelkov v Evropi. Kar zadeva tehnologijo, lahko Renault računa na “Software République”, odprt ekosistem, namenjen programju, podatkom, kibernetski varnosti in mikroelektroniki. Ta bo ponudbo Renaulta oskrbovala s povezljivimi storitvami. Za dodano vrednost bo poskrbela boljša razdelitev izdelkov v prid segmenta C, razvoj najsodobnejših tehnologij in novih poslovnih priložnosti v celotnem življenjskem ciklu vozil.

Inovativnost je v samem jedru znamke že več kot 120 let.

Znamka ima dobre adute, s katerimi lahko upraviči svojo ambicijo, da postane “Nouvelle Vague”. Renault vodi na evropskem trgu električnih vozil, ima več kot deset let izkušenj na področju električne mobilnosti in storitev ter več kot 300.000 prodanih električnih vozil. Renault je iznašel tudi E-TECH, tehnologijo hibridnih pogonskih sklopov, ki vsebuje 150 patentov in se naslanja na izkušnje znamke z električnimi vozili in v formuli 1. Software Lab združuje več kot tisoč inženirjev, ki so specializirani za programje, obdelavo podatkov in storitve v oblaku, kmalu pa se jim bo pridružilo še veliko drugih. Edinstven industrijski obrat, Re-Factory  v Flinsu, je prva evropska tovarna, ki je specializirana za krožno gospodarstvo na področju mobilnosti, prav tako uteleša modernost Renaulta. Vendar je vse našteto šele začetek …