Potovanje v vročinskem valu

Kljub temu, da smo poleti bolj sproščeni in polni pozitivne energije, nam lahko dan ali potovanje pokvari ne-pripravljenost na pot. Sploh v ekstremnih razmerah, kot so vročinski vali. Pozimi, nam je jasno, da moramo imeti zimsko opremo in so razmere nepredvidljive, kaj pa poleti. Pri Pleško Cars smo pripravili nekaj nasvetov za bolj udobno in manj stresno vožnjo.

Preverite in razkužite klimo

Pred dolgim potovanjem, preverite klimo. Najlažje to naredite tako, da pripeljete vozilo k Pleško Cars mojstrom na brezovico, kjer vam bodo fantje v delavnici vse uredili, od polnjenja klime, do menjave kabinskega filtra.

Klimo je potrebno tudi razkužiti, saj skozi leto v prezračevalnih kanalih, zaradi vlage in prahu, nastanejo mikroorganizmi, virusi in plesen. Da, tudi v novem vozilu.

Preverite pnevmatike in njihov tlak

Pred potovanjem v vročinskem valu, preverite stanje pnevmatik. Ali imajo letne pnevmatike dovolj profila, so enakomerno obrabljene, nimajo čudnih izboklin in seveda preverite tudi tlak, saj vročina zelo vpliva na tlak v pnevmatikah. Če niste prepričani ali je vse v redu, se zapeljite do Pleško Cars na Brezovico.

Preverite varnostno opremo

Ali so metlice brisalcev še v dobrem stanju? Če niso jih nemudoma zamenjajte. Vročinske nevihte z nalivi močno zmanjšajo vidljivost in le brisalci vam bodo pomagali. Prav tako preverite nivo tekočine za pranje vetrobranskega stekla in jo dolijte.

Pred potovanjem, preverite tudi stanje zavor. Naša ekipa Pleško Cars Servisa vam bo z veseljem pregledala delovanje zavor in svetovala, če je potrebna kakšna menjava.

Poleg tega, se prepričajte, ali imate vso potrebno varnostno opremo: rezervno kolo oz. sprej ter kompresor, odsevni jopič, trikotnik, rezervne žarnice, komplet za prvo pomoč.

Hladilni sistem ter akumulator

Pred potovanjem nujno preverite nivo hladilne tekočine, če servisa niste pred kratkim opravili. Sicer pred potovanji svetujemo, da naredite vsaj mali servis na vozilu, za mirno potovanje.

Akumulator, je ključni del vozila, brez njega se boste domov odpeljali z avto-vleko. Zato preverite delovanje akumulatorja, tako, da ga naša ekipa Pleško Cars servisa priklopi na napravo, ki je namenjena merjenju napetosti akumulatorja. Če je akumulator slabši, ga v našem servisu z veseljem zamenjamo.

Odidite na pot pripravljeni

Pred odhodom, preverite stanje na cestah, stanje na mejah in možne zapore cest. V vozilu naj bo dovolj vode in hrane za vse potnike, če se slučajno znajdete v gneči ali zastoju in se vam pot nepredvideno podaljša.

Preverite ali so vsi nosilci za kolesa ali prtljago dobro pritrjeni na vozilo.

Napolnite rezervoar goriva. Pri čakanju v zastojih se lahko na mestu hladite s prej preverjeno klimo in si tako olajšate čakanje in seveda zmanjšate sres, ki ga povzroča oranžna lučka za gorivo.

Zasenčite stranska stekla otrokom ali živalim v vozilu. Na žgočem soncu, tudi najboljša klima, zadaj manj dela. Olajšate svojim ljubljenim čakanje, s tem, da pred odhodom z mrežo ali brisačo zakrijete stranska stekla, z notranje strani.

 

Ekipa Pleško Cars vam želi srečno vožnjo in mirno potovanje!