Novi CLIO je po Euro NCAP najvarnejši v razredu malih mestnih avtomobilov

Novi Renault Clio je bil s strani Euro NCAP priznan kot najvarnejši med malimi mestnimi avtomobili, ki so jih preskusili v letu 2019 (skupaj z Audijem A1). Clio, prodajna uspešnica Skupine Renault, je sredi leta 2019 dobil najvišjo varnostno oceno z rezultati na najvišji ravni ne glede na razred.

V slovenske prodajne salone prihaja novi Captur v januarju, že sedaj pa Renault s ponosom objavlja njegovo oceno v varnostnih preskusih Euro NCAP. Novi Captur je te preskuse po najnovejših in s tem najstrožjih merilih opravil z najvišjo možno oceno pet zvezdic. Novi Captur je dokazal vse svoje odlike na področju varnosti potnikov (odraslih in otrok) ter pešcev, prav tako pa tudi pri celoviti ponudbi učinkovitih pomagal za vožnjo.

Novi Captur temelji na novi modularni konstrukcijski osnovi CMF-B Zveze in se je na seznamu najvarnejših avtomobilov pridružil na isti osnovi zasnovanemu novemu Cliu, ki je tudi prejel oceno pet zvezdic. Dobil je optimizirano zgradbo karoserije, sedeže s predelanim ogrodjem in za optimalno zadrževanje teles vseh potnikov zasnovana pritrdišča varnostnih pasov s pirotehničnimi zategovalniki in omejevalniki zatezne sile. Renault je obenem vzpodbujevalec tehnologije Fix4sure za odličnost v zadrževanju teles potnikov s preprečevanjem zdrsa telesa pod varnostnim pasom (submarining). Poleg tega odlična zasnova prostora za potnike v novem Capturju omogoča enostavno nameščanje varnostnega otroškega sedeža na stranska sedeža zadaj, prav tako pa tudi varovanje glave potnikov zadaj v primeru bočnega trka.

Novi Captur ima zelo bogato varnostno opremo: šest varnostnih blazin, protiblokirni zavorni sistem ABS s pomočjo pri zaviranju v sili, kamero in radarje, ki omogočajo delovanje pomagala za ohranjanje voznega pasu, opozorilnika za prehitro vožnjo s prepoznavo prometnih znakov, opozorilnika za varnostno razdaljo z zaviranjem v sili, poleg tega pa še regulator in omejevalnik hitrosti, opozorilnik za neuporabo varnostnega pasu za vseh pet sedežev in klic v sili v primeru nesreče. Poleg tega vidljivost izboljšuje 360-stopinjska kamera, serijsko vgrajeni žarometi z izključno svetilnimi diodami, samodejni vklop žarometov in elektrokromatično notranje vzvratno ogledalo s samodejno zatemnitvijo.

Nova arhitektura elektronskega sistema v Capturju je omogočila vgradnjo aktivnega sistema za zaviranje v sili s funkcijo zaznavanja pešcev, kolesarjev in drugih vozil, prav tako pa tudi pomočnika za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje, ki pomeni prvi korak k avtonomni vožnji. Ta pomagala za vožnjo (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems) so razvrščena v tri družine – vožnja, parkiranje in varnost – in so združene pod oznako Renault EASY DRIVE. Njihove nastavitve so dosegljive pregledno in razumljivo na zaslonu na dotik multimedijske naprave Renault EASY LINK.

Novi Captur je vsestranski in modularen športni terenec, ki torej v vseh različicah ponuja najvišjo raven varnosti v svojem segmentu in potrjuje strokovno znanje Renaulta na področju varnosti za vse. S prenovljeno obliko, visoko tehnološkimi funkcijami in skupkom inovacij novi Renault Captur, vodilni model v segmentu mestnih športnih terencev, ponuja najboljše s področja varnosti.