Katrca z 202.000 kilometri

Se je še spomnite? Legendarna Renault 4 Katra!

renault 4 pleško cars

renault 4

Gospa Maria Breda Volpi je ‘kriva’ za to, da je tale bela lepotica še vedno na cesti. Z 202.000 km, bi človek pričakoval bolj utrujeno vozilo, a je tale ‘katrca’ energična, kot leta 1987! Pod je bil zaščiten, motor redno in pravilno vzdrževan, notranjost očuvana, tako, da se res vidi in čuti ljubezen lastnice do avta.

renault 4 pleško cars brezovica

renault 4 z 202.000 km

Gospa Volpi je pripeljala svojo Renault 4 na servis k Pleško Cars na Brezovico, kjer smo pregledali in zamenjali tekočine, ter namestili nove zavorne ploščice. To je bil del redne rutine, ki jo s svojim vozilom izvajata že leta.

Pa ne misliti, da ‘katro’ gospa špara! Ne, vozi jo, tako kot jo vozi že zadnjih 35 let. Pred kratkim je bila na Krku na Hrvaškem, vozi se po vsakdanjih opravkih in pravi, da je ne menja za nič na svetu.

renault 4 pleško cars brezovica

202.000 km

Bolj udobnega avta še ni vozila, kar ji verjamemo vsi, ki smo se s katro kdaj peljali. Na to, da nima ne klime ne električnih šip pravi : ‘ Saj ima klimo, odpreš okna, ti ne piha v glavo ampak lepo svež zrak kroži v kabini. Tega novi avti nimajo, veste!’

renault 4 pleško cars brezovica

Renault 4 na dvigalu pri Pleško Cars

V pogovoru smo ji omenili, da bo Renault v Parizu čez kak teden predstavil novo, moderno različico Renault 4. Sprva je bila navdušena, nato, pa je rekla, da bo kar svojo legendo naprej vozila.

Mi pa, komaj čakamo novo Renault 4, ker mislimo, da je čas, da ima tudi ta generacija svojo pravokotno ikono!

Electric Renault 4 to debut at Paris Motor Show in October - ArenaEV news

Electrična Renault 4

Hvala gospa Volpi! Komaj čakamo naslednji obisk!